مقالات

اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی | استفاده صحیح و اصولی

اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی

مقدمه

اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی و طراحی معماری نقش گسترده‌ای دارند. هر یک از اشکال هندسی اثرات بصری متفاوتی داشته و در ایجاد تعامل با فضا و تغییر احساسات مؤثرند. استفاده از اشکال و المان‌های هندسی همواره یکی از مباحث مطرح در معماری و طراحی داخلی بوده است. امروزه نیز طراحان با استفاده از این دانش، فضای داخلی را با ترکیب اشکال می‌آرایند و در محیط، تعادل و هماهنگی ایجاد می‌کنند.

نقش اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی و معماری جهان

بناهای تاریخی به جا مانده از روزگاران کهن به ما نشان می‌دهند که اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی و معماری جایگاه ویژه‌ای داشته است. از نمونه بارز این بناها می‌توان به اهرام ثلاثه مصر اشاره کرد که شگفتی آن همچنان مهندسان و معماران جهان را به حیرت واداشته است. بسیاری از بناهای معروف جهان توسط معماران چیره‌دست با الهام از اشکال هندسی ساخته شده‌اند.

نقش اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی و معماری ایران

پیشینه معماری در ایران نیز بسیار غنی است. بناهای باشکوه به جا مانده از دوران باستان و دوران اسلامی مؤید این نکته‌اند که اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی و معماری ایران حضور پررنگی داشته‌اند. در ساخت گنبدها، مساجد و سایر ابنیه تاریخی، شکل‌ها و فرم‌های متقارن و نظم هندسی در اشکال به وضوح قابل مشاهده است. در این بناها غالباً فرم‌های مثلث، دایره و مربع دیده می‌شود. امروزه پیشرفت در صنعت معماری و دکوراسیون موجب شده که بتوان از طرح‌ها و فرم‌های پیچیده‌تر در طراحی و ساخت بنا استفاده کرد.

معرفی انواع اشکال

اشکال پیرامون ما از لحاظ حالت و صورت ظاهری انواع مختلفی دارند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

اشکال هندسی

اشکال هندسی سطوح دو بعدی یا سه بعدی هستند که خطوط و نقاط آن از چند جهت به هم متصل‌اند. اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی تنوع گسترده‌ای دارند. به طور کلی می‌توان اشکال هندسی را در دسته‌های کلی زیر تقسیم‌بندی کرد:

اشکال لبه گرد

این شکل‌ها لبه‌های خمیده و نرم دارند و در آن‌ها خطوط شکسته دیده نمی‌شود. شکل‌هایی مانند دایره، بیضی و کره جزو این گروه از اشکال هستند.

اشکال هندسی با خطوط شکسته

لبه‌های این شکل‌ها به صورت زاویه‌دار، تیز و برنده است. تنوع گسترده‌ای از شکل‌ها مانند مثلث، مربع، مستطیل، شش ضلعی و… در این گروه قرار می‌گیرند.

اشکال طبیعی

اشکالی مانند شکل برگ، سنگ، الماس، ابر و… جزو اشکال طبیعی هستند. این اشکال، فرم پیچیده‌ای دارند و از قانون خاصی تبعیت نمی‌کنند. امروزه بسیاری از ایده‌های خلاقانه‌ که در معماری، گرافیک و طراحی لوگو مورد توجه قرار گرفته‌اند، از اشکال طبیعی الهام گرفته شده‌اند.

اشکال انتزاعی

اشکال انتزاعی، اشکالی پیچیده هستند که مانند اشکال طبیعی از قاعده خاصی پیروی نمی‌کنند. با این تفاوت که اشکال انتزاعی غیر مادی هستند و در دنیای واقعی دیده نمی‌شوند. از این اشکال معمولاً در معماری‌های مدرن و طراحی لوگو استفاده می‌شود.

انواع اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی

چند نوع اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی داریم؟

طراحان برای خلق فضاهای هماهنگ و متقارن از اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی استفاده می‌کنند. در ادامه به معرفی اشکال هندسی مورد استفاده در دکوراسیون داخلی و ویژگی‌های آن‌ها خواهیم پرداخت:

انواع اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی

نوع شکل

اشکال هندسی

موارد استفاده در معماری و دکوراسیون

چهارگوش

مربع، مستطیل، مکعب

مناسب برای دکوراسیون محیط‌های ساده و کوچک

اشکال منحنی

دایره، کره، بیضی

مناسب برای محیط‌های آرامش‌بخش و بزرگ

مثلث

مثلث قائم‌الزاویه، متساوی‌الاضلاع، متساوی‌الساقین، هرم

مناسب برای دکوراسیون‌های مدرن

اشکال چند وجهی

اشکال شش ضلعی، هشت ضلعی

مناسب برای پارتیشن‌ها، دیوارپوش و کفپوش‌ها

اشکال چهارگوش

اشکال چهارگوش از پرکاربردترین اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی هستند. اشکال چهار گوش یعنی مربع و مستطیل، طرح ساده و زوایای نود درجه دارند. این اشکال در حالت سه بعدی به شکل مکعب درمی‌آیند و به سادگی با سایر شکل‌ها انطباق‌ می‌پذیرند. استفاده از اشکال چهارگوش به خصوص مستطیل در معماری و طراحی بسیار چشمگیر و قابل توجه است. برخی از افراد تصور می‌کنند که در معماری مدرن و پیچیده امروزی استفاده از اشکال چهارگوش چندان مورد توجه نیست. در حالی که کاربرد این شکل‌ها به صورت ترکیبی می‌تواند بسیار جالب و چالش‌برانگیز باشد.

اشکال منحنی

اشکال منحنی یعنی دایره، کره و بیضی از مهمترین اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی هستند. این اشکال لبه‌های گردی دارند و فاقد زاویه هستند. فاصله همه نقاط در اطراف دایره با مرکز آن برابر است. در واقع فرق بیضی با دایره نیز در همین است. دایره حرکت و چرخش مداوم را به یادمان می‌آورد و علاوه بر معماری، در ادبیات و هنرهای تجسمی نیز جایگاه خاصی دارد.

مثلث یا سه گوش

مثلث یک شکل سه وجهی است و سه زاویه دارد. مثلث یک رأس و یک قاعده داشته و در حالت سه بعدی به شکل هرم دیده می‌شود. از لحاظ معماری، شکل قرارگیری مثلث بر روی رأس یا قاعده، دو حالت متناقض ایجاد می‌کند. به این حالت که قرارگیری بر روی قاعده، پایدارترین و استوارترین حالت و برعکس، قرارگیری بر روی رأس، متزلزل‌ترین حالت خواهد بود.

اشکال چند وجهی

استفاده از این اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی فضا را به محیطی جذاب و خاص تبدیل می‌کند. این اشکال در انواع اشکال چند وجهی منتظم و نامنتظم شناخته می‌شوند. چند ضلعی‌های منتظم مانند شش‌ ضلعی و هشت ضلعی در معماری سنتی ایرانی جایگاه خاص و ویژه‌ای داشته‌اند. استفاده از اشکال هندسی نامنتظم در معماری مدرن و امروزی، منجر به خلق آثار شگفت‌انگیزی در معماری و طراحی دکوراسیون داخلی شده است.

استفاده از اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی چه تأثیری دارد؟

کاربرد اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی چیست؟

کاربرد فرم‌ها و اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی امری جدایی‌ناپذیر است. به کمک اشکال هندسی است که طراحان قادرند فضاهایی شگفت‌انگیز و جذاب با معانی و مفاهیم خاص خلق کنند. برخی از مهمترین کاربردهای اشکال هندسی در طراحی و دکوراسیون داخلی عبارتند از:

استفاده از الگوهای مربعی در طراحی دکوراسیون داخلی

الگوهای مربعی از محبوب‌ترین اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی هستند. شما در هر خانه‌ای که چشم بگردانید قطعاً با بسیاری از اشکال مربعی برخورد می‌کنید. از درب و پنجره‌ها گرفته تا فرش، کابینت، یخچال و بسیاری لوازم دیگر، شکل چهارگوش دارند. برای تایل‌‌های سقفی، دیواری و کفپوش‌هایی مانند پارکت، کاشی و سرامیک نیز معمولاً از الگوهای مربعی استفاده می‌کنند. خطوط متقاطع در این اشکال به محیط، نظم و تعادل بخشیده و جذابیت بصری خاصی ایجاد می‌کند.

اشکال هندسی در طراحی میز و صندلی و مبلمان

عموماً میز و صندلی‌ها در اشکال مربعی و فرم چهارگوش ساخته می‌شوند. اما پیشرفت‌های حاصل در قرن اخیر این امکان و اجازه را به ما می‌دهد که بسیاری از لوازم را در اشکال هندسی دلخواه بسازیم. یعنی نمی‌توان یک میز مثلثی یا یک مبل چند وجهی را دور از انتظار تصور کرد. ترکیبی از اشکال هندسی در میز و صندلی و مبلمان منزل نیز می‌تواند جالب توجه باشد. یک میز غذاخوری گرد با صندلی‌های مستطیل شکل و یا یک مبل چهارگوش با دسته‌های مثلثی و کوسن‌های گرد، زیبایی و جذابیت‌های بصری خاص خود را دارند.

ناگفته نماند که سبک دکوراسیون و ابعاد فضا در انتخاب اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی و چیدمان لوازم خانگی نیز بی‌تأثیر نیست. برای مثال میزهای گرد جاگیرترند و فضای بیشتری اشغال می‌کنند. به همین دلیل در فضاهای کوچک بهتر است از مبلمان و میز و صندلی‌های چهارگوش استفاده کرد.

اشکال هندسی در لوازم تزئینی و دکوراتیو

شاید بیشترین جلوه و تأثیر اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی را بتوان در اشیای تزئینی و دکوراتیو احساس کرد. برای مثال قاب‌های مستطیل شکل و دیوارکوب‌های دایره‌ای در کنار هم بسیار چشمگیر و جالب توجه هستند. ساعت‌های دیواری در اشکال گرد، مستطیلی و چندوجهی ساخته می‌شوند و شما می‌توانید بر اساس دیزاین و دکوراسیون منزل خود مدل مناسب را انتخاب کنید.

یکی دیگر از عناصر دکوراتیو زیبا و کاربردی که میتوانید به دیزاین خانه اضافه کنید، آبنمای خانگی است. آبنماهای آپارتمانی در اشکال گرد و چهارگوش، جلوه خاصی داشته و حس و حال تازه‌ای به خانه شما می‌بخشند. با دریافت راهنمای خرید آبنمای آپارتمانی، می‌توانید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کرده و با مدل‌های زیبا و خاص آن آشنا شوید. 

 اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی و لوازم دکوراتیو

طراحی داخلی دکوراسیون با الگوهای هندسی پیچیده و مدرن

اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی سبک مدرن حضور پررنگی دارند. در سبک دکوراسیون مدرن، طرح‌ها و الگوهای هندسی در دل سادگی نمایان می‌شوند. پارتیشن‌ها، باکس‌ها و شلف‌های دیواری در اشکال هندسی ساده و پیچیده، از جمله موارد قابل توجه در طراحی داخلی مدرن هستند.

سفارش آبنمای خانگی کوچک از سنگدانه

نمادگرایی در اشکال هندسی

هر یک از اشکال هندسی، مفاهیم خاصی دارند و ارتباط معناداری در ذهن مخاطبان ایجاد می‌کنند. آشنایی با معنی و مفهوم هر شکل و انتخاب طرح و فرم مناسب به انتقال بهتر احساسات در محیط کمک می‌کند. در ادامه نمادها و مفاهیم اشکال هندسی را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

نماد دایره

دایره نمادی برای حرکت و چرخش زمان است و اساساً در مقابل سکون قرار می‌گیرد. مفهومی که از چرخش مداوم و حرکت پی در پی دایره القا می‌شود را به گنبد یا آسمان تعبیر می‌کنند. برای فرم دایره آغاز و پایانی نمی‌توان تصور کرد. دایره جهت مشخصی ندارد و مظهر کمال، سادگی، وحدت و معنویت است. رد پایی از دایره و نشانه‌های آن در هنر و معماری یونان و رم باستان دیده می‌شود. این نشانه‌ها به ما یادآوری می‌کنند که مردمان گذشته به مفهوم و ارزش‌های نمادین فرم دایره توجه و نگاه خاصی داشته‌اند. آثار به جا مانده از بودایی‌ها نیز مؤید این نکته است و نشان می‌دهد آنان نیز از فرم دایره مفاهیم تکامل و معنویت را استنباط می‌کرده‌اند.

نماد مربع

مربع یکی از بنیادی‌ترین و اصلی‌ترین اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی است. چهار جهت در مربع نشان‌دهنده و نماد چهار گوشه جهان است. مربع مفهوم مادی دارد و استحکام، استقامت و قطعیت را به ذهن القا می‌کند. بر خلاف دایره که می‌گویند نماد پویایی و حرکت است، مربع نماد سکون، ثبات و ایستایی دانسته می‌شود. در بسیاری از فرهنگ‌ها مربع، نماد زمین نیز هست و صورت مادی و ارزش زمینی دارد. البته همه مفاهیم مربع را نمی‌توان در صورت مادی خلاصه کرد. از آنجایی که مربع دارای جهات مساوی است، آن را نمادی برای برابری و برادری نیز می‌دانند.

نماد مستطیل

شکل مستطیل در معماری و دکوراسیون داخلی مفاهیم متعددی دارد. در نگاه اول، مستطیل، نمادی برای نظم و سازماندهی است و در عین حال استحکام و پایداری را نیز به ذهن متبادر می‌کند. شاید بتوان گفت شکل مستطیل پراستفاده‌ترین فرم در معماری است. اغلب می‌بینیم که سازه‌ها و ساختمان‌ها با فرم مستطیل ساخته می‌شوند. در طراحی داخلی نیز می‌توان گفت که مستطیل، فرم غالب است.

نماد مثلث

مثلث در میان اقوام باستان از جمله ایرانیان، نمادها و مفاهیم گسترده‌ای داشته و برای تزیینات معماری و جواهرسازی مورد توجه بوده است. امروزه نیز مثلث یکی از بنیادی‌ترین اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی به شمار می‌رود. بالا یا پایین بودن رأس مثلث، مفاهیم و معانی متفاوتی به ذهن متبادر می‌کند. اگر رأس مثلث رو به بالا باشد، نشانه و نمادی برای تهاجم، آتش و افروختگی است. در مواردی که تیزی مثلث رو به پایین باشد به عنوان نمادی برای آب و نزول رحمت الهی به حساب می‌آید.

نماد اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی

در برخی فرهنگ‌ها مثلث نمادی برای مراحل سه‌گانه حیات انسان (تولد، زندگی و مرگ) شناخته می‌شود. در تاریخچه بسیاری از جریانات و مذاهب نیز تأثیر مثلث را در ایجاد مفاهیم و نمادهای مذهبی به خوبی می‌توان مشاهده کرد. برای مثال در جریان فراماسونری، مثلث، نماد و سمبل دلتای درخشان است. در نماد صهیونیست‌ها نیز حضور دو مثلث دیده می‌شود که در جهات مخالف با یکدیگر قرار دارند. ایرانیان باستان نیز از مثلث به عنوان نمادی برای بیان شعار سه‌گانه زرتشتیان یعنی «گفتار نیک، پندار نیک، کردار نیک» بهره می‌گرفتند.

اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی و انتقال احساسات

اشکال هندسی با معانی و مفاهیم نهفته در درون خود، مخاطبان را تحت تأثیر قرار داده و احساس خاصی را به آنان انتقال می‌دهند. به همین دلیل دانش روان‌شناسی به بررسی اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی می‌پردازد. به عقیده روان‌شناسان و کسانی که در این حوزه به تحقیق و مطالعه پرداخته‌اند، اشکال هندسی به عنوان عوامل بصری، در رفتار، احساسات و واکنش‌های افراد در محیط تأثیرگذارند. در اینجا به شرح برخی از تأثیر شکل‌ها در ذهن و روح افراد می‌پردازیم:

روان‌شناسی اشکال هندسی در طراحی دکوراسیون داخلی

انواع شکل

حسی که به مخاطب منتقل می‌کند

مربع

منطق، انضباط، امنیت، خلوص، عقلانیت

مستطیل

سکون، امنیت، شجاعت، اطمینان

مثلث

تفکر، هیجان، جنگجویی، صراحت

دایره

ابدیت، پویایی، صلح‌جویی، کمال، آرامش

اشکال طبیعی

شکوه، اصالت، سرزندگی، تعادل

اشکال انتزاعی

ابهام، پیچیدگی، خلاقیت، جرأت و جسارت

روان‌شناسی اشکال چهارگوش

مستطیل و مربع معمول‌ترین و پراستفاده‌ترین اشکالی هستند که در محیط اطراف به چشم می‌خورند. ما در هر کجا که باشیم و به هر طرف که روی بگردانیم معمولاً با اشکال چهارگوش برخورد می‌کنیم. ساختمان‌ها، دیوارها، پنجره‌ها، فرش و لوازم آشپزخانه از وسایلی هستند که قاعدتاً در اشکال چهارگوش دیده می‌شوند. خطوط مستقیم در این اشکال، الهام‌بخش اطمینان و امنیت است. احساس اطمینان و امنیت نیز به افراد حس اعتماد و قدرت می‌بخشد. واکنش‌ها و احساساتی که در نتیجه استفاده از فرم مربع و مستطیل در محیط و فضای پیرامون می‌توان استنباط کرد عبارتند از:

  • نظم و انضباط
  • اطمینان
  • حس امنیت
  • قدرت
  • شجاعت

روان‌شناسی شکل مثلث

مثلث دارای جهت و حرکت است. جهت قرارگیری رأس مثلث در القای معانی و انتقال احساسات مختلف تأثیر دارد. اگر مثلث بر سطح قاعده ایستاده باشد، به مخاطب احساس امنیت، تعادل و پایداری منتقل می‌شود. در صورتی که مثلث بر روی رأس قرار داده شده باشد، احساس خطر و عدم تعادل ایجاد شده و به افراد حس سقوط و اضطراب دست می‌دهد. در حالت کلی می‌توان مفاهیم و معانی برداشت شده از شکل مثلث را در موارد خلاصه کرد:

  • هیجان
  • جاه‌طلبی
  • ثبات و پایداری
  • تفکر
  • صراحت
  • احساس خطر

 اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی چه احساساتی را منتقل می‌کنند؟

روان‌شناسی دایره و اشکال منحنی

جاودانگی و ابدیت اولین معنایی است که از دایره برداشت می‌شود. از آنجایی که دایره و اشکال منحنی، خطوط تند و زاویه‌دار ندارند، در مخاطب احساس نرمی، لطافت و ملایمت القا می‌کنند. دایره همچنین نمادی برای ایجاد تعادل و هماهنگی است. وجود دایره در فضای اطراف موجب کاهش تنش و اضطراب و توجه بیشتر به روابط انسانی و سازگاری با محیط می‌شود. معانی و مفاهیم متداول دایره و اشکال منحنی عبارتند از:

  • ابدیت
  • صلح
  • زنانگی
  • کمال‌طلبی
  • همدلی

روان‌شناسی شکل‌های طبیعی

قبلاً در مورد شکل‌های طبیعی گفتیم که این شکل‌ها اشکال منحصربه فردی هستند که در طبیعت وجود دارند. برگ گل‌ها و درختان، چوب، سنگ‌ها، صدف‌ها، ابر و…  فرم و حالت خاصی دارند که تنها در طبیعت یافت می‌شوند. اشکال طبیعی در بسیاری از زمینه‌ها الهام‌بخش طراحان و هنرمندان بوده است. این هنرمندان تاکنون توانسته‌اند با خلق آثار گوناگون و با الهام از اشکال طبیعی، احساسات و واکنش‌های متفاوتی در رفتار و ذهن مخاطبان ایجاد کنند. احساساتی مانند:

  • آسودگی
  • یکپارچگی
  • اصیل بودن
  • تازگی و طراوت

روان‌شناسی اشکال انتزاعی

اشکال انتزاعی، شکل‌ها و فرم‌های پیچیده‌ای هستند که برای درک ماهیت آن نیاز به تمرکز و تفکر است. در طراحی این اشکال، خلاقیت حرف اول را می‌زند. اخیراً استفاده از این فرم‌ها به عنوان محبوب‌ترین اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی مورد توجه بسیاری از طراحان قرار گرفته است. از اثراتی که این شکل‌ها در ذهن افراد ایجاد می‌کنند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خلاقیت
  • ابهام
  • نوآوری
  • مهارت
  • خاص و منحصربه‌فرد بودن

سفارش آبنمای خانگی کوچک از سنگدانه

ایده های دکوراسیون داخلی با کمک اشکال هندسی

در برخی طراحی‌ها از اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی به صورت غالب و چشمگیر استفاده می‌شود. شما با ایده‌های مختلفی می‌توانید از اشکال هندسی در طراحی داخلی و چیدمان لوازم خانگی استفاده کنید. در اینجا ما به شما روش‌ها و ایده‌های متعددی برای استفاده از اشکال هندسی در دکوراسیون و ایجاد جلوه‌های خاص در محیط معرفی می‌کنیم:

استفاده از کاغذ دیواری با طرح‌های هندسی

اخیراً استفاده از کاغذ دیواری با طرح اشکال هندسی بسیار رایج و باب شده است. این مدل از کاغذ دیواری‌ها محیط را بسیار شیک و خاص نشان می‌دهند. اگر فضای خانه شما کوچک است، استفاده از کاغذ دیواری‌هایی با زمینه روشن و اشکال هندسی درشت به بزرگ‌تر نشان دادن فضا کمک می‌کند.

اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی و آبنمای خانگی

شلف‌های دیواری

شلف‌های دیواری قفسه‌هایی به سبک مدرن هستند که برای نگهداری و نمایش وسایلی مانند کتاب، قاب عکس، مجسمه و انواع وسایل دکوری مورد استفاده قرار می‌گیرند. باکس و یا شلف دیواری در اشکال گوناگون مانند طرح‌های مربعی، سه گوش و یا شش ضلعی ساخته می‌شود. هر یک از افراد با توجه به سبک و سلیقه خود مدل مناسب را انتخاب می‌کنند.

پارتیشن‌بندی

پارتیشن بندی در طراحی دکوراسیون داخلی یک راه ساده برای تفکیک و جدا کردن فضاها از یکدیگر است. پارتیشن‌هایی که با استفاده از الگوهای هندسی طراحی و ساخته شده‌اند به محیط، زیبایی و جلوه خاصی می‌بخشند.

کانتر آشپزخانه

در اغلب موارد کانتر آشپزخانه به شکل مستطیل ساخته می‌شود. با ترکیب اشکال در کانتر آشپزخانه می‌توانید جذابیت بیشتری در محیط ایجاد کنید.

کاشی و سرامیک

استفاده از کفپوش‌هایی مانند کاشی و سرامیک یک راه ساده برای هندسی کردن و خاص‌تر نشان دادن فضاست. تناسب خطوط و اشکال با محیط اطراف به هماهنگی و متعادل کردن فضا کمک می‌کند.

تزیینات دکوری با اشکال هندسی

لوازم دکوری و تزیینی در اشکال هندسی تناسب معناداری با محیط خانه برقرار کرده و در مخاطب تأثیر خاصی بر جا می‌گذارند. ترکیب اشیای دکوری با اشکال هماهنگ به زیبایی بصری خانه افزوده و آن قسمت را به نقطه کانونی تبدیل می‌کند. برای مثال اگر فرم غالب در اشیای دکوری به صورت مربعی است، افزودن آبنمای خانگی مینیمال مناسب‌تر خواهد بود. بنابراین قبل از خرید آبنما سنگی حتماً به فرم غالب و مورد علاقه خود توجه کنید.

 استفاده از کوسن‌ها با رنگ‌های متضاد

یکی دیگر از روش‌های جذاب برای ترکیب اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی استفاده از کوسن است. چنانچه رنگ کوسن‌هایی که انتخاب کرده‌اید با رنگ مبل متضاد باشد، محیط بسیار جذاب‌تر نشان داده می‌شود.

 تابلوهای دکوری با  اشکال هندسی

تابلوها همیشه یک عنصر زیبا و جذاب برای طراحی دکوراسیون داخلی محسوب می‌شوند. تابلوها را با خطوط مبل، کاناپه و میز غذاخوری هماهنگ کنید تا انسجام و تعادل بیشتری در محیط برقرار شود.

استفاده از اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی و آبنمای آپارتمانی

کلام آخر

استفاده از اشکال هندسی در دکوراسیون داخلی امری اجتناب‌ناپذیر است. اشکال هندسی، فضا را از جنبه‌های گوناگون تحت تأثیر قرار می‌دهند. اشکال و فرم‌های هندسی معانی و مفاهیم خاصی دارند و احساسات مختلفی را به مخاطبان منتقل می‌کنند. طراحان و دکوراتورها عموماً برای اثربخشی و ایجاد تعامل و هماهنگی بین عناصر داخلی، از برخی فرم‌های هندسی به صورت غالب استفاده می‌کنند. بنابراین با توجه به شناخت تأثیرات بصری فرم‌ها و روحیات افراد می‌توان فضایی زیبا، خاص و منحصربه‌فرد در محیط ایجاد کرد. به نظر شما برای تازه کردن محیط و ایجاد تغییر و تحول در دکوراسیون داخلی چگونه باید بین عناصر داخلی تعامل ایجاد کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *